تاریخ انتشار مقاله : 1397/10/29
مدیران کارآزموده
روزنامه اعتماد 29 دی 97
🔰مدیران کارآزموده🔰
🔻 مشکلات اقتصادی ناشی از شرایط تحریم، رو به فزونی است و خصوصا اقشار محروم و ضعیف جامعه را بهشدت تحتتاثیر قرار داده است. دخل و خرج خانوارها ناهمخوان شده و بیکاری جوانان و سربار شدن آنان بر پدر و مادران نیز یکی از اساسیترین و بغرنجترین شرایط را به وجود آورده است.
🔻 مراجعات مردم به نمایندگان بیشتر شده و چون حوایج ایشان به مسوولان انعکاس پیدا میکند، توان و امکانات لازم برای برآورده شدن درخواستها وجود ندارد. با این وصف روشن است که با میزان کار و تلاش و اراده و همت گذشته مسوولان و دستگاههای مختلف نمیتوان متناسب با حقی و شأنی که افراد جامعه دارند از عهده وظایف دولتی و حکومتی برآمد.
🔻 امروز کوشش و عمل و تحرک و تعهد و انگیزه بیشتری لازم است و میبایست طرحی نو درانداخت تا نیازهای جامعه برآورده شود. اگر در دوران دفاع مقدس فرزندان ملت از مسوولان و فرماندهان و بچههای جبهه و جنگ از جان مایه میگذاشتند و کمبودها را با تعهد و فداکاری و تلاش شبانهروزی بیشتر جبران میکردند، امروز هم همان روحیهها و تعهدها و فداکاریها لازم است.
🔻 مردان و زنانی که ظرفیت و انگیزه چنین رفتارهایی دارند باید مسوولیتها را به عهده گیرند و الا کسانی که به چرب و شیرین دنیا عادت کرده و دلبسته شدهاند اگر باری بر دوش مردم نباشند خیر چندانی نیز به ایشان نمیرسانند. امروز یافتن فداکاران و نوعدوستان و کاربلدان کاری سخت و دشوار شده است. چنین افرادی گوهرانی هستند که در سطح مدیریتهای کشوری قادر به ایجاد تحول هستند و هزینه جسارت و شهامت مدیریتی خود را هم پرداخت میکنند. متاسفانه ما در این زمینه دچار نقصان فراوان شدهایم و با دست خود و بر اثر اختلافات سیاسی کثیری از مردان و زنان میادین بحران و سلحشوران آبدیده ولی بیادعا را به انزوا کشاندهایم.
🔻 در اینجا خوب است نگاهی به دولتمردانی که در گذشته در مقاطع حساس کشور را از بحران نجات داده ولی امروز خانهنشین شدهاند، بیندازیم. امروز فرصتطلبان زیادی یافت میشوند که با شناخت علایق مسوولان و ساختن ظاهری دلپسند، پستها را شکار میکنند و در عمل در منفعتجویی و ثروتاندوزی گوی سبقت را از یکدیگر میربایند و خدمتی به کشور نمیکنند. به جرات میتوان اعلام کرد که اگر مدیرانمان مثل مدیران دوران دفاع مقدس شوند ما با سرعت و سلامت هر چه بیشتر از گردنههای سخت پیش رو عبور خواهیم کرد. مدیرانی که پس از سالها تلاش و مطالعه امروز با توان و دانش و تجربه بیشتری آماده خدمت هستند.
🔻 راستی اگر به هر دلیل این خادمان بیادعا بهکار گماشته نمیشوند چرا مدیران کنونی ملزم به مشورت گرفتن از آنها نمیشوند؟ اگر ارادهای در این جهت به وجود آید و اگر مقامپرستان اجازه دهند با نگاهی به بیلان کار مسوولان سابق میتوان موفقها را از کنج خانهها به میادین کار و مشورت فراخواند و صحنههای شکوهمندی از موفقیتها را به نمایش گذاشت.
🔻 کشورهای موفق هنگام رویارویی با بحرانها از تمام ظرفیت مدیریتی جامعه خود استفاده میکنند و حب و بغضهای معمول را به کناری مینهند. برای رسیدن به این معنا ابتدا باید در مجموعه حاکمیت این نیاز کاملا احساس شود، باید بدانیم که در شرایط عادی نیستیم و اشتباه در محاسبات کلی ممکن است خسارات غیرقابل جبرانی بهبار آورد.
🔻 متاسفانه هستند تصمیمگیرانی که مسائل و مشکلات موجود را جدی نمیگیرند و گاهی تا کارد به استخوان نرسد از تحلیلهای معمول و احساس قدرتی که میکنند دست برنمیدارند.
🔻 با وجود همه ناامیدیها و فرصتطلبیها و عیبها و نقصها و انبوه فشارهایی که مستکبران وارد میکنند هنوز هم امکان حل مشکلات و رفع نابسامانیها و تبدیل تهدیدها به فرصتها وجود دارد ولی اگر دیر بجنبیم و احساس خطر نکنیم خدای ناکرده ممکن است دیر شود و همراه با هزینه و خسارتهای بزرگ امکان اصلاح روشها و منشها به وجود آید.
🔸محمد کاظمی
🔸روزنامه اعتماد ۹۷/۱۰/۲۹